Jelenlegi hely

Média

A Domoterc Kft. lakberendezési műsorok szakértőjeként már többször is helyet kapott a televízióban.

A TV2 Falforgatók című műsorának bútorlap szállítói vagyunk

A Falforgatók, egy televíziós műsor, amelyben nyilvános válogatásra meghirdetett jelentkezők közül kiválasztott családok lakásának felújítását mutatja be.

A Falforgatók című műsor dokureality, azaz a valóságos felújítások történéseit mutatja be,és ahogyan azt a családok ezt a várva-várt eseményt megélik.

Adásról adásra, hétről hétre a Domoterc a Falforgatókban:

 

  • Az alábbi Falforgatók adásában egy egyedülálló férfi lakásának berendezése volt a feladat. A belsőépítész lányokkal egy pici konyha , gardrób és előszoba bútorhoz kellett megfelelő színeket találnunk.A megrendelő ugyan férfi, de életét egy párral tervezi majd, így adott volt a feladat, hogy ne egy kifejezetten férfias legénylakás kerüljön bebútorozásra. A lakás színeit a bútorlapok színei is követik, így a konyhabútor tervezésekor a letisztult fehér és szürke bútorlap-munkalap kombinációba került egy kis csavar. A petrol kék bútorlap polc vagánnyá varázsolta a kis konyhát. A bútor fogantyú választásakor  bútorlap felületéhez igazodtunk. Az kis előszobába a fehér falak mellé magasfényű fehér és sonoma tölgy bútorlap polcok kerültek érdekes megoldással. A nappali bútor első látásra zordnak tűnő feketés színét, mágikus csoki tölgy bútorlapra cseréltük, otthonosságot kölcsönözve a bútornak. 
  • A Falforgatók alábbi adásában a feladat egy Opera melletti, belvárosi, magas belmagasságú polgári lakás újragondolása volt a cél. Hatalmas terek a lakásban ahol egy fiatal céltudatos lány álmait kellet valóra váltanunk. Lilla, a belsőépítész egy világos konyhát, konyhaszigettel álmodott meg. A konyha eleganciáját magas fényű bútorlap frontokkal oldottuk meg, a konyhasziget pedig egy amolyan borozgató pulttá változott. A konyhai munkalapnak egy rusztikus felületű munkalapot választottunk, ami a konyhaszigeten is végig fut, amellett , hogy a konyhasziget pultlapja felfut a falon, majd visszakanyarodik a sziget fölé. Ez a látványos megoldás megosztotta a nagy belmagasságot, rusztikus felülete jól illeszkedett a polgári ház stílusához, a látvány pedig modern és fiatalos lett.
  • A Falfogatók alábbi adásában egy Hernád utcai kis lakás átépítésén munkálkodtak.A kicsi, de annál praktikusabb  konyhabútor magas fényű bézs bútorlapból készült. Az átláthatóság kedvéért fehér korpuszt vágtunk a konyhabútor korpuszának. A konyhabútor frontjait  felnyíló vasalattal lettek megoldva, a sütő pedig beépítésre került. A magas fényű bútorlap kiválasztásánál nagy figyelmet fordítottunk a bútorlap fényére, hiszen kicsi volt a tér és nem volt mindegy hogy menyire legyen fényes a konyhabútor frontja. A bútorlap választásnál arra is figyelnünk kellett, hogy a belsőépítész Karol fogantyú nélküli letisztult megoldásokra gondolt.
  • Az alábbi Falforgatók adásánál egy fiatal pár lakását tervezte Lilla a belsőépítész.A konyha és az étkező egy térben volt, de itt nagy, látványos konyhában gondolkodhattunk. Az otthonosságot a meleg dió színű bútorlap adta meg ennél a konyhánál. A dió színű bútorlap rajzolata végig fut a konyha vízszintes szálirányán, a vaj színű bézses munkalap pedig teljes összhangot alkot a fal és az étkező asztal színével. A dió bútorlap színe összhangban van az ajtó majd a kicsi fürdőszoba bútor színével is.
  • A Falforgatók adásában Sági Szilárd műsorvezetővel arról beszélgettünk, hogy a konyhai munkalapok éle lehet más színű is, mint a gyári kerekítés. A munkalapok élére kerülhet ABS élzárás is, így a munkalap éle más színű lesz, mint a munkalap színe. Speciális típusa ennek az élzárásnak, az amikor úgynevezett átvilágítható ABS kerül a munkalap élére, ezt boncolgattuk Szilárddal a műsorban. Hihetetlenül fel tudja "dobni" egy konyhabútor vagy konyhasziget látványát egy ilyen típusú élzárás. Szilárddal lelátogattunk a műhelyünkbe is, ahol a bútorlap szabászat és azok élzárása folyik.
  • A 2014-es évad utolsó Falforgatók adásában a Kopé Design belsőépítészeivel a bútorlap és a munkalap összhangjáról beszélgettünk többek között.Ebben az adásban egy speciális bútor fogantyú került bemutatásra, aminek a sajátossága, hogy méretre szabható. Megjelenésében ez a fogantyú a visszafogott, minimal designt képviseli egy konyhabútor frontján. Szerelhetőség szempontjából pedig abszolút egyszerű, hiszen csak a front rész vagy fiók hátoldalára kell csavarozni. Ez a bútor fogantyú méltán költséghatékonnyá, és egyszerűbbé teszi az un. bemart fogantyúk szerepét egy bútorgyártás során.