Jelenlegi hely

Lógó bútorajtó - mit lehet vele csinálni?

Lógó bútorajtó, javítása

Lógó bútorajtó, avagy mitől lóghat egy bútorajtó?

Ha egyszerűen szeretnénk fogalmazni, akkor egy bútorajtó, vagy szakmai néven egy bútor front az alábbi okok miatt lóghat :

Lógó bútorajtó rossz méret miatt

Lóghat egy bútor ajtaja, ha a leszabott méret, amit ajtónak szántunk a bútor frontján nem párhozamos vagy merőlege oldalakat rejt. Egy szakszerútlenül leszabott bútorlap méret nagy galibát okozhat a bútor összerakásakor, hiszen nem illeszkedik a korpusz méretéhez, így ezen szabott bútorlap beállításán egy jó bútorpánt sem segít , csak a csere.

Lógó bútorajtó a pántok beállítása miatt

A bútorpánt ami rögzíti a bútorajtaját a korpuszhoz. A bútorpánton a laphoz rögzítő csavarokon kívül találhatunk még un. állító csavarokat, amivel a bútorlap állítani tudjuk az bútorajtó lapját a korpuszhoz mélységében és magasságában is. A bútorpánt szárán lévő csavarokon egy csillag csavarhúzóval kevésbé tapasztalt háziasszony is könnyedén elboldogul annak állításával.

Lógó bútorajtó a pánt helyének kikopása, kiszakadása miatt

Amikor egy bútorpánt helye kikopott a sok nyitogatástól, az onnan látható, hogy a bútorpántot rögzítő csavar nem fogja, rögzíti a bútorlapot, akkor érdemes új helyet találni a bútor ajtón, azaz , ha nem szeretnénk semmiképp cseréni egy bútor ajtaját, akkor az ajtó belső felületén új pánthelyeket kell maratnunk, a korpuszhoz egy másik helyen kell rögzítenünk a pántot.