Jelenlegi hely

Lapszabászat

Bútorlap szabászat
Lapszabászat Pestlőrincen - bútorlap, konyhai munkalap, dekorlemez forgalmazás

Budapest dél-pesti övezetében, a XVIII. kerületben található raktárunknál működtetjük korszerűen felszerelt bútorlapszabászatunkat.

Telephely : 

1186 Budapest, Besence u. 8.

Tel: +36-1/297-3356

Tel: + 36 30/495-2572

Fax: +36-1/297-3357

Központi e-mail cím: domoterc@domoterc.hu

Részletes árlistánkat a lapszabászati árak oldalon találja!

 

Kedves Ügyfeleink !

A karácsonyi készülődés miatt a lapszabászati és élzárási határidejeink megnövekedtek. Kérjük, megrendelés előtt érdeklődjön kollégáinknál!

Bútorlap szabászat megrendelés, lapszabászat árajánlatkérés:

Bútorlap szabást és élzárást valamint árajánlatot az alábbi megrendelőlapok segítségével teheti meg.

1. Elektronikus lapszabászati megrendelőlap használatakor a megrendelt méretek nem kerülnek átírásra az optimalizálás és vágás folyamatához, a pontosabb eredmény eléréséhez:

Elektronikusan küldhető bútorlap szabászati megrendelőlap

2. Kézzel kitölthető, nyomtatható megrendelőlap:

Nyomtatható bútorlap szabászati megrendelőlap

Lapszabászaink nyomógerendás táblafelosztóval valamint un. előmarós élzáró géppel várják megrendelőinket.

Asztalosaink és hobby bútor készítőink XVIII. kerületen kívül a szomszédos XIX., XXIII., XVII., X. kerületekből valamint Gyál, Vecsés, Kispest, Üllő, Dabas, Monor térségből keresik fel bútorlap szabászatunkat. Vidéki megrendelőiknek a leszabott bútorlapokat futárszolgálattal tudjuk gyorsan és sérülésmentesen továbbítani, Budapest egyéb kerületeibe pedig terítőjáratainkkal oldjuk meg a szabott anyagok leszállítását.

A bútorlapok méretre szabása mellet konyhai munkalapok pontos méretre történő igazítását is vállaljuk, de egyedi igényekhez is szívesen igazodunk.

Lapszabászat, bútorlap szabás előtti optimalizálás

Profi asztalosaink kész mérettáblázaton leadott megrendelései mellett, szívesen látjuk ügyes kezű férjek lapszabászati megrendeléseit is.

A "Családi projekteknél" készséggel segítünk néhány jó tanáccsal a bútorlap színek kiválasztásánál a feleségeknek, a szabászati megrendelésnél a férjeknek. A bútorlapok szabása és élzárása mellett minden kapható, amire szükség lehet a leszabott lapok összeállításához.

Mivel várja a Domoterc lapszabászat a kedves megrendelőket?

Bútorlapszabászat számítógép vezérléssel

 • Korszerű, pontos táblafelosztó gépünkkel várjuk az asztalosokat, hobby - bútorkészítőket. Rövid vállalási határidő, precíz vágás, élzárás… és sok mosoly…
 • Bútorlapszabászatunkban közel 900 bútorlap színből és HDF hátfalból vállalunk szabást és élzárást.
 • Bútorlapjaink: PFLEIDERER, EGGER, KRONOSPAN, KASTAMONU, NIEMANN bútorlap és MDF.
 • Élzárók: Rehau, Hranipex, Duna élzáró ABS  ...

Ha esetleg már meglévő bútorához szeretne kiegeészítést, és nem tudja vajon melyik gyártó lapjából készült, katalógusainkból szívesen segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő árnyalatot

Domoterc bútorlap szabászat géppark

ÚJ ! Laser élzárás a kínálatunkban

Új Holz-her élzáró gépünknek köszönhetően, a legújabb trendeket követve, un. nullfugás élzárás és kérhető lapszabászatunkban.

Lézeres élzárógép

Minden járatos bútoripari lapanyag megmunkálható gépünkkel, akár 60mm vastagságig, ami a konyhai munkalapok élzárását is jelenti .A lézer technológiának köszönhetően a bútorlap és az ABS élanyag között nem látható csík, ami korábban a ragasztó eredményezett. Nem használunk ragasztót, így tökéletesen egybeolvad a bútorlap felülete és éle.

Lézer élzárású bútorfrontok   Lézer élzárás bútorlapon     Lézer élzárás munkalap éleken   Bútorlap lézer élzárással  

ÚJ ! Vízálló élzárás a kínálatunkban

Az új technológiának köszönhetően, megoldhatóvá válik bútorlap szabászatunkban a vízálló élanyagok felvitele a bútorlapok élére. Konyhai munkalapok, fűrdőszobai munkalapok varázsolhatóak vízálló élekkel az új technológiának köszönhetően.

 

Vízálló munkalap élzárás   Vízálló ABS élzárás bútorlapon   Vízálló bútorlap él   Vízálló bútorlap élzárás

 

Bútorlap szabás, avagy mivel és hogyan szabjuk a bútorlapokat

Bútorlap szabást egy HOLZMA HPP350 típusú un. táblafelosztó géppel végezzük. Ez a típusú bútorlap szabász gép mm pontossággal végzi a bútorlapok szabását. A leszabandó bútorlap alkatrészek 100%-ban merőleges és párhuzamos oldalalakkal rendelkeznek, megkönnyítve így a lapszabászati megrendelést leadó ügyfelek bútor szerelését. 

Kipattogott bútorlap élek, és a bútorlap szabás minősége

Egy bútorlap szabászat minősége, a leszabandó bútorlap vágott éleinek minőségén is múlik. Gyakori kérdés, és gyakorta előforduló jelenség - főleg életlen szerszámok használata esetén- hogy a bútorlap élén és a sarkokban a bútorlap színének felületi kipattogzása. A bútorlap szabás ilyen esetekben minőségi kívánalmakat hagy maga után. Ezen problémák egy bútorlap szabászat esetén kiküszöbölhetőek éles szerszámokkal.

Bútorlap szabászatunkban gyémánt szerszámokkal dolgozunk. A bútorlapok szabását egy elővágóval kísért főfűrészlappal végezzük, ami a bútorlap szabás folyamata során a fő fűrészlap előtt a bútorlap felületén a laminátumot - a bútorlap színét - előkarcolja, elővágja, annak érdekében, hogy ne forduljanak elő apró felületi kiszakadások a bútorlap felületén.

Bútorlapok szabása levegő ágyon

Bútorlap élzárás, avagy mivel és hogyan élzárjuk a szabott bútorlapokat

A szabott bútorlap éleinek lezárása egy BRANDT Optima KDC 550 típusú géppel történik nálunk a lapszabászat műhelyben.

Ez a gép az egyik legmodernebb gép, ami az élekre való ABS felragasztásán kívül, az szabott bútorlap éleinek előmarását is végzi, a kiváló bútorlap élzárási minőség érdekében. 

A bútorlap élzárás folyamata és annak minősége

A bútorlap élzárása egy nagyon fontos fázis a bútorlap szabászat folyamatában, hiszen itt készül el a végtermék, azaz ez a legutolsó fázis egy bútorlap szabás esetén. Az élzáró gépbe bekerülő szabott bútorlap átmegy egy előmaró fázison, ahol a bútorlap élét készíti elő a gép a ragasztáshoz. Ennél, az előmarás folyamatánál 0,25-0,3mm vastagságú réteg kerül lemarásra, azért, hogy az élanyag egy "frissen" vágott bútorlap felületére kerüljön fel. Az előmarás folyamatát követi az ABS élanyag felragasztása, magas hőmérsékleten. A ragasztás után egy un. rádiusz citlig formázza az ABS felületét, éleit, azaz gömbölyíti az élanyagot, a komfortosság érdekében a szabott bútorlap élein. Az élzárás utolsó fázisai, a sarkok összedolgozása, szintbemarás és az ABS élek polírozása.

A szabott és élzárt bútorlap éleinek minőségi kialakítása, igényessége felmérhető az alábbi szempontok alapján:

 • Az ABS és a szabott bútorlap közötti fuga vastagsága, azaz mekkora a látható csík az bútorlap  éle és az élanyag között.
 • A körbe zárt bútorlap elemek - frontok- éleinek összhangja, az ahol az ABS-el élzárt élek találkoznak, ott az összemarás minősége milyen.
 • A le élzárt bútorlap szélein -ha végighúzzuk az ujjunkat érezhető- mennyire van egy szintben a bútorlap és az ABS éle.

Bútorlap élzárás, bútorlapok élzárása előmarós élzáró géppel

Bútorlap szabászat A-tól Z-ig

Az általunk kínált bútorlap teljes választékából rendelhetnek ügyfeleink bútorlap szabást és élzárást egyaránt. A szabott és élzárt bútorlapokra egyéb munkálatok elvégzését is szívesen vállaljuk, mint:

 • pánthelymarás a bútorlap vagy a megrendelt MDF vagy akár acryl kész frontok belső felületére a pontosan megadott méretek alapján.
 • íves vágás és íves élzárás bútorlapokra
 • duplungolás, azaz 2 bútorlap összeragasztása vagy összecsavarozása majd a duplungolt alkatrészek élzárása széles ABS élanyaggal.

Bútorlap szabás megrendelés mellé kiváló minőségben kínálunk vasalatokat, kivető pántokat, fiók csúszókat, és minden egyebet, amire szükség lehet egy bútor összeszereléséhez.

 

Új szolgáltatásunk: Csináld magad, avagy segítünk a bútor elemeinek a kiírásában.

Az Ikeás bútorok reneszánszát éljük, így egyre többen vállalkoznak az Ikeában megvásárolt lapraszerelt bútor otthoni összeszerelésére.

Az Ikea méretei, kapható színei azonban nem mindig illenek, illeszkednek pontosan elképzelésünkhöz. 

Jó megoldást kínálunk erre a problémára, hiszen műhelyünkben a bútorlap szabászaton és élzáráson felül, megoldjuk a pánthelyek kimarását, valamint a furatolást is, azonban a nagyobb gondot inkább az egyes méretek kiírása jelenti, amire kínáljuk az új szolgáltatásunkat.

Lapra szerelt egyedi méretű bútorok rendelésének folyamata :

 1. Kérünk egy képet, vagy egy elképzelést, rajzok, skiccet a készülendő bútorról.
 2. Válassza ki bemutató termünkben, melyik bútorlapból szeretné a lapra szerelt bútorát.
 3. Írja meg nekünk, milyen szerszámokkal rendelkezik otthon.
 4. Méretezze be a teret, ahová szeretné, valamint a készülendő bútort.
 5. Ha megbíz minket, készítünk látványtervet bútorárról.
 6. Amennyiben a látványtervben is az Ön elképzelése szerepel, úgy indulhat a lapra szerelt egyedi bútor gyártás előkészítése.
 7. Kiírjuk a csináld magad bútor egyes elemeit lapszabászatra, valamit élzárásra.
 8. Elkészítjük a listát a szükséges vasalatokról is.
 9. Elkészítjük a furatolás, és a pánthely marás tervét.
 10. Elindul a gyártás folyamata.
 11. A lapra szerelt bútor készre jelentése.

+ Mikor Ön érkezik a megrendelt lapra szerelt bútoráért, valamint a vasalatokért, nyomtatunk Önnek egy dokumentációt, un. robbantott rajzot a bútor szereléséről.