Jelenlegi hely

Javítható-e a karcos munkalap, asztallap

Mivel javíthatom a karcos munkalap, asztallap felületét

Munkalap, konyhai munkapult javítása 

A konyhai munkalap felülete dekorlemez, azaz a forgácslap alapra van felragasztva majd az éleken postformingolva a dekorlemez.

Amikor a munkalap felülete karcolódik, sérül, akkor a dekorlemez felülete sérül, amit sajnos nem lehet javítani!

A konyhai munkalap réges-régen fából készült, amit időnként le kellett csiszolni, majd felületkezeni hasonlóan a parkettához. A fa munkalap felülete elhasználódik kopik, de azt lehet csiszolni, javítani.

Az "örök életű" munkalap egy konyhabútor esetén a csiszolt kő vagy márvány, amit méretre készítenek a műköves mesterek, ennek felülete szinte elnyűhetetlen, viszont az ára, csakúgy, mint az elébb tárgyalt fa munkalap is nagyon drága.

Ezek helyettesítő terméke lett a mai köznyelv szerint is emlegetett konyhai munkalap. 

 

Foltos munkalap javítható-e?

Sajnos az elszíneződést egy munkalap esetében valamilyen maró anyag okozta, vagy hő hatására színeződehetett meg, amit  sajnos nem lehet javítani.

 

Munkalap csere egy konyhabútoron

Konyhabútorunk legnagyobb igénybevételt szenvedő része a munkalap vagy munkapult. A munkapulton történik a konyhai munka nagy része, így annak felületi kopásállósága- noha vágódeszkát használunk ugye !- nem elhanyagolható tényező.

Mi egy munkalap futamideje ? Meddig érdemes egy munkalapot megtartani? Mikor jön el a munkalap csere ideje

Esztétikai kérdés, hogy mikor jut el tulajdonosa oda, hogy a konyhabútor még marad, de a munkalap cseréje időszerű lenne.

Leszűrve az hátunk mögött hagyott tapasztalatokat a munkalap felületén történő munkákkal kapcsolatban döntsünk, de ha már valamelyik munkalap szín mellet döntünk, érdeklődjük annak kopásállóságáról, és hőállóságáról, hiszem munkalap és munkalap között nagy a különbség. 

Munkalapok színeiben is nagy a különbség, de alapanyagukat tekintve, és ami fontosabb a kopás miatt, a felületük keménységét tekintve is vannak különbségek.

A HPL felületű konyhai munkalap felületi élettartama jobb a CPL-es társainál, de leginkább az un. direktlaminált munkalapokénál. 

A munkalap nagy előnye a hatalmas színválaszték  és a baráti ár, azonban ezek a munkalapok felülete nem javítható, így sérülés esetén csak a  cserét javasolhatjuk.