Jelenlegi hely

Bútorajtó, bútorfront

Bútorajtó, bútorfront választék kép
Méretre készült bútorajtó, konyhaszekrény ajtók egyedi színekben, egyedi méretben készülő frontok, oda, ahol a szekrény korpusza ( teste) már megvan, és esetleg csak a bútor külső megjelenésén szeretnénk változtatni.

Frontcsere, vagy ajtócsere a konyhabútoron

Új design, megunt konyhaszín, vagy változott a lakás belső stílusa, mindezekre kiváló megoldás lehet, ha nem építjük újra a konyhabútort, hanem csak annak külső megjelenésén változatunk. Ha a konyhabútor korpusza megfelel az elvárásainknak, annak elosztása funkcionális- minden kézre áll főzésünk során- és a bútor teste is jó állapotban van. akkor elég a konyhabútor vagy a szobabútor frontjait cserélnünk

Ezek a kész, méretre készített bútorajtók alkalmasak a meglévő ajtók cseréjére. Más teendő nincs is, mint lemérni a meglévő bútorajtó, vagy bútorajtók méretét, majd megrendelni helyette a másikat. Mikor elkészül az új bútorfront elem, azonos helyeken elkészíteni a pánthelymarást- vagy elkészíttetni - és nem marad más hátra, csak a felszerelés és a beállítás.

Amikor bútor ajtóról beszélünk, akkor is több fajta termék is szóba jöhet, hiszen ahogyan a bútorlapok világa, úgy a konyhafrontok világa is nagyon változatos, szín, felület és minőség szempontjából.

Bútorfront és az élzárás 

PVC fóliás bútorajtó

A bútorfront is lapból készül így technológiai kérdés, hogy mivel történik annak élzárása, hiszen egy konyhabútor, vagy bármilyen lapból készült bútor sarkalatos pontjai a sarkok és az élek, ill. azok minősége, tartóssága.

Van olyan bútor ajtó, ami hasonlóképpen készül a korpuszhoz, azaz, a lapban lévő kiválasztott szín leszabjuk, majd ABS élzáróval  le élzárjuk. A bútor ajtók külön csoportját alkotják azok a bútor frontok, amelyeknél a felületen lévő -esetünkben PVC - alapú szín un. vákuumpréssel viszik fel a hordozó felületére és egyben annak élére is

MDF alapú, PVC felületű, vákuumpréssel készülő bútorajtók

Mart felületű PVC vákuumfóliás bútorajtó

A bútorajtók ezen csoportjában a hordozó anyag az MDF lap. Az MDF lapnak köszönhetően a hordozó felülete marható, így változatos felületű frontok gyárthatóak. 

A marásminta alapján a színek kiválasztása mellett, nagy variációban kaphatóak ezek a frontok, ki-ki egyedi stílusának megfelelően álmodhatja meg konyhaajtóját. A PVC fóliás ajtókat a gyártók készíthetik matt vagy magas fényben is egyaránt.

Az alábbi katalógusban megtalálhatja a választható bútor ajtók színét, marásmintáját, ill. ötleteket találhat nappali vagy akár  fürdőszobai esetleg hálószoba  bútorajtó megoldásokra is.

PVC fóliás MDF bútorajtók, bútorfrontok katalógusa

Bútorajtó, bútorfront katalógus

Magas fényű bútorajtó

Magas fényű akril felületű bútor ajtó

Csak úgy, mint a magas fényű bútorlapoknál, a konyha vagy bútorajtók is készülhetnek magas fényben. A hatalmas színválaszték mellett, persze itt is lehetnek különbségek a fényesség tekintetében.

Az igazán magas fényű konyhabútor frontjai többnyire acryl borítással készülnek.

Acryl magas fényű bútor ajtó

Az acryl magas fényű ajtók két féle eljárással készülhetnek:

  • Acryl laminált táblából szabás és élzárás követően készülnek el az acryl front elemek
  • A leszabott natúr bútorlap, vagy MDF lap felületére ráfújják a szín, majd az acryl réteget, majd utána élzáráják , esetleg marják az élét. Ezen acryl bútorajtó csoportba tartoznak azok a bútorajtók, amelyek felületén egészen 2mm vastag akril réteg kerül, és ettől a felületének üveg hatása van, főleg, ha az élek találkozásánál fózolt, polírozott kialakítást kapnak. 

Az acryl bútor ajtók felülete polírozható, így, ha karcot ejtettünk a bútorajtó felületén, akkor az javítható.

Beszerelést követően, az akril bútor front felületéről a védőfólia eltávolítását követően az akril keményedése miatt min. 48 órán át ne törölgessük. Ezt követően csak súrolóanyag mentes tisztítószerrel tisztítható .

Akril magasfényű bútorajtó katalógus

Magas kopásállóságú magas fényű bútor ajtó

Az akril bútor frontok egy csoportját kérhetjük extra kopásállóságú akril bevonattal, így ellenállóbb lesz a felületi sérüléseknek. Az így készült akril felületek tulajdonságai, mint a savállóság és a hőállóság megegyezik az üveg felületével, előnye pedig velük szemben a könnyebb megmunkálhatóság.

Ez a típusú akril felület akár vízszintes alkalmazásra is megfelel.

Tömörfa bútorjató, bútorfront

Tömör fa bútorajtó

Mondhatnánk úgy is, eredeti fából készült bútorfrontok csoportja is méretre készül. Az összeállítást követően kerül pácolásra a bútorajtó. Megtévesztő lehet, amikor valaki mondjuk tölgy vagy bükk, esetleg éger vagy wenge tömörfa ajtót keres, hiszen ez a megnevezés csak az alapanyagra, esetleg a rajzolatra vonatkozhat. A pác színe, minden fél fából más-más árnyalatot csalogat elő, ami - miután "élő"- fáról beszélgetünk-az évek során tovább érik, sötétedik. Ritkán fordul elő, hogy az utólagos pótlásoknál bekerülő ajtófrontok azonos színre sikerülnek a korábbi bútorajtókkal. 

Pácolt, lakkozott, festett bútorajtók

A lakkozott bútorajtók a bútor frontok külön csoportját alkotja. Itt a megrendelő bármelyik RAL, vagy NCS kód alapján kiválasztott színe kerülhet a bútorajtó felületére. Így a konyhabútor ajtó lehet azonos színű a fal színével is. Miután festésről van, az alap, azaz a hordozó anyag MDF lap, ami csiszolás után kerül alapozásra, majd a szín és a felület fújásával érhető el a végleges eredmény.